<< terug

Vrijdag 18 oktober
Bock & Blues - Sugarboy & the Sinners
aanvang 20:00 uur, entree gratis

Na het doorslaand succes vorig jaar van Bock & Blues komt er natuurlijk een vervolg op dit mooie nieuwe festival in Almelo, waar we bokbier combineren met blues. Een top line up verdeeld over de deelnemende horeca!

Bij De Stam; Sugarboy & the Sinners
 Het verhaal van Sugar Boy and the Sinners begint drie jaar geleden in een rokerige jazzclub in Leiden. Tijdens een nachtelijke sessie besluiten vier jonge muzikanten hun passie voor Amerikaanse zuidelijke muziek te bundelen: Blues uit Mississippi, Soul uit Memphis en Funk uit New Orleans.

De marathonshows vol Rock ’n Roll worden al snel een begrip in de regio. Vanaf dat moment gaat het snel: de band wint de prestigieuze Dutch Blues Challenge in 2012 en vertegenwoordigt Nederland succesvol bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en de European Blues Challenge in Toulouse, Frankrijk. Binnen no-time wordt Sugar Boy and the Sinners een veelgevraagde band op de belangrijke Blues, Jazz en Popfestivals in binnen –en buitenland. In de afgelopen drie jaar reisde de band dan ook heen en weer tussen Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Italië en de Verenigde Staten. Memorabele shows waren onder meer de optredens op Moulin Blues (Nederland) en Blues Peer (België).

In 2014 wordt debuutalbum “All You Can Eat” gepresenteerd in de Amsterdamse poptempel Paradiso. Het album staat voor waar deze muzikanten in geloven: geen gelikte plaat maar “the real deal”. Lovende recensies volgden in media van Amerika tot Japan.

Sugar Boy and the Sinners is een van die acts die een zeldzaam contact met het publiek heeft. In alle recensies wordt telkens weer de energieke liveshow geroemd. Drummer Frankie Duindam en contrabassist Vinnie Guerin vormen de onvermoeibare ritmesectie. Gitarist Ronnie Guerin is een onvervalste old school “guitar slinger” wiens directe stijl bewondert wordt door gitaristen en publiek alom. Frontman “Sugar” Boy Vielvoye zweept het publiek op met soulvolle zang en dampende mondharmonicasolo’s. In 2014 werd hij bovendien verkozen tot beste Nederlandse harmonicaspeler.

De band mag dan inmiddels een gevestigde naam zijn in het Europese muziekcircuit, de missie van Sugar Boy and the Sinners zit er nog lang niet op. Deze band zal niet rusten voordat iedereen kennis heeft gemaakt met hun sound. Dus treedt toe tot deze groeiende schare van Sinners en ga het live zien!

www.sugarboyandthesinners.com